Söka i databaser via EndNote-klienten

Man kan använda EndNote för att söka i vissa databaser/bibliotekskataloger och spara referenser direkt. Notera att sökfunktionen i EndNote-klienten är begränsad, jämfört med sökning i databasernas egna gränssnitt.

Du kan inte direktsöka via EndNote i alla databaser som högskolan har tillgång till. Huruvida det funkar eller ej kan bero på t.ex. brandväggsinställningar och olika autentiseringsmetoder. PubMed, Web of Science, samt fritt tillgängliga bibliotekskataloger (som t.ex. Library of Congress och Swedish Natl Library) bör fungera om du är uppkopplad mot högskolans nät eller VPN. Läs under Connection files nedan hur du gör för att lägga till ytterligare sökbara databaser i EndNote.

Göra en sökning

Markera den databas du vill söka i under rubriken Online search i vänstermenyn i Endnote. Ett sökgränssnitt öppnas. Välj vilket/vilka fält i de bibliografiska posterna som du vill söka i, skriv in dina sökord, och klicka på Search. Du får då en lista med sökträffar från den valda databasen. Markera de referenser du vill spara genom att bocka i rutan till vänster. Klicka på plustecknet för att spara de valda referenserna.

Om du ombeds ange ett login (remote password) så innebär det att du inte kan söka fram och lägga till referenser från den databasen via EndNote-klienten. Du får då istället göra sökningen i själva databasen och importera referenserna därifrån. Klicka här för att läsa mer om att importera referenser direkt från databasen.

lägga till fler sökbara databaser

För att lägga till en sökbar databas i din EndNote-klient klickar du på Tools > Connection Files > Open Connection manager. I Connection Manager markerar du de databaser som du vill kunna söka i. De databaser som du markerat i Connection Manager kommer du sedan att hitta i vänstermenyn i EndNote, under rubriken Online search.

Om du inte hittar den databas/bibliotekskatalog som du är ute efter klickar du på Get More on the Web. Då kan du söka fram och ladda ner rätt fil.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
23 oktober 2023