Samarbeten
Inom forskningsprogrammet sker samarbeten med flera nationella och internationella aktörer inom funktionshinderområdet.
Nationella samarbeten
Bidragsstiftelsen DHR
Bidragsstiftelsen är delfinansiär i forskningsprogrammet Människovärde och Delaktighet (MOD).
Bidragsstiftelsen grundades år 1961 för att stötta personer med olika typer av nedsatt rörelseförmåga ekonomiskt. Stiftelsen bidrar till att personer med nedsatt rörelseförmåga ska få ett bättre och rikare liv genom: bidrag, stöttning av forskning och innovation inom funktionshinderområdet samt stöd till idrottsverksamhet.
Svenska nätverket för funktionshindersforskare
Det svenska nätverket för funktionshindersforskare förenar forskare och lärosäten över hela Sverige för att främja forskning och utbildning inom området funktionsnedsättningar och funktionshinder.
MOD-progammets forskare deltar i nätverkets aktiviteter och representeras av Caroline Andersz, som är kontaktperson i nätverket.
Internationella samarbeten
Inom ramen för programmet är målsättningen att uppmuntra studenter att inrikta sig mot funktionshinderområdet. Det innebär dels att studenter kan förlägga en del av sin utbildning utomlands och rikta in sina studier mot funktionshinderområdet. Det gäller främst på termin 7 där det finns möjligheter att byta ut kurser. Men det kan också handla om att via stipendier (så kallade Blixtstipendier) göra kortare studiebesök och samarbeta i närliggande länder.
För lärare och forskare kommer möjligheter finnas att bygga upp nätverk och forskningssamarbeten inom programmet genom så kallade Blandade IntensivProgram (BIP) inom ramen för Erasmus+.
Genom samarbete med högskolans internationella råd finns möjligheter att utnyttja befintliga samarbetsavtal som Nordplus (besök i Norden), Erasmus+ (besök i Europa) samt Minor Field Studies och Linneaeus-Palme (besök i utvecklingsländer). De lärosäten som i första hand är aktuella inom ramen för detta samarbete är listade nedan. Följ länkarna för att läsa mer om lärosätena och sök efter aktuella kurser:
- VID vitenskapelige høgskole (Oslo, Norge)
- University College Lillebaelt (Odense, Danmark)
- Svenska social- och kommunalhögskolan (Helsingfors, Finland)
- University of Applied Sciences (München, Tyskland)
- Glasgow Caledonian University (Glasgow, Skottland)
- Universidad de Pais Basco (San Sebastian, Spanien)
- Loyola College of Social Sciences (Kerala, Indien)
För mer information om möjligheterna att delta i den internationella utbytesverksamheten, kontakta Institutionen för Socialt Arbetes internationella koordinator Filip Wollter (filip.wollter@mchs.se).
Sidinformation
- Senast uppdaterad:
- 20 februari 2025