Ny på biblioteket

Välkommen till biblioteket! På den här sidan får du en introduktion till våra tjänster.

lånekort & regler


Innan du kan låna eller reservera måste du skaffa ett bibliotekskort. Det gör du genom att komma till biblioteket under våra bemannade öppettider. Glöm inte att ta med legitimation!

Som ny student kan du skaffa lånekort på biblioteket först efter uppropet.

När du lånar eller på annat sätt nyttjar material vid Marie Cederschiöld högskolebibliotek förbinder du dig att följa lånereglerna.

mina lån

Logga in på Mina lån för att se dina lån, reservationer och eventuella avgifter.

kontakt och öppettider

Biblioteket har bemannade öppettider och då finns en bibliotekarie på plats. Vi har även meröppet, vilket betyder att du som är student eller anställd på högskolan kan komma in i biblioteket även när det inte är bemannat. Du kommer in i biblioteket med din nyckelbricka vardagar klockan 08.00-20.30 under terminstider.

talböcker

Du som har någon form av läsnedsättning, exempelvis dyslexi eller synnedsättning, har rätt att låna din kurslitteratur som talböcker.

Skriva uppsats


När du ska skriva uppsats finns det hjälp att få från biblioteket.

Filmer, guider, och boka en bibliotekarie

Om du behöver hjälp med databassökning i samband med uppsatsskrivning så kan du ta del av våra filmer och guider eller boka handledning med en bibliotekarie.

APA-guiden

När du skriver en text och använder dig av material skrivet av någon annan är det nödvändigt att ange en referens. Vid Marie Cederschiöld högskola är det APA-systemet som används.

Registrera uppsats i DiVA

När din uppsats är godkänd måste du registrera den i DiVA för att du ska få ut din examen.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2 april 2024