Fördjupning inom LSS, rättsutvecklingen efter 2018.

Uppdragsutbildningen vid Marie Cederschiöld högskola, introducerade förra året en fördjupning av utbildningen om ”Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade” (LSS). Kursen riktar sig till verksamhetsansvariga inom både kommunal och privat verksamhet och syftar till att fördjupa kunskaperna om rättsutvecklingen inom LSS sedan 2018.

- Det är viktigt att erbjuda denna kurs och en nödvändighet då det i brist på rättsavgöranden är oklart vad förändringar i lagen kan få för betydelse på det praktiska planet, säger Ulf Hammare, studierektor vid Marie Cederschiöld högskola. Den ger deltagarna en djupare förståelse för LSS och dess utveckling, vilket är avgörande för att kunna tillhandahålla bästa möjliga stöd och service till individer med funktionsnedsättningar.
För att delta i kursen krävs grundläggande kunskaper i LSS, då utbildningen inte kommer att behandla lagrummets grundbegrepp. Istället kommer fokus att ligga på att ge deltagarna en fördjupad förståelse för lagens tillämpning och de senaste rättsliga utvecklingarna.

Kursen är ytterligare ett steg för Marie Cederschiöld högskolas uppdragsutbildning att bidra till framsteg inom hälso- och sjukvård samt socialt arbete. Genom att erbjuda denna utbildning hoppas man även stimulera till livslångt lärande och kunskapsutbyte inom dessa viktiga sektorer. Therese Ström är kursansvarig och Ulf Hammare studierektor.

För mer information om kursen och hur man anmäler sig >>

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 april 2024