ASBergman

Projekt om specialiserade våldsteam inom Socialtjänsten

Ett forskningsprojekt om specialiserade våldsteam inom Socialtjänsten

Hej Ann-Sofie Bergman, forskare i Sivin-Barn programmet. Du ska tillsammans med Martin Börjeson och Johanna Schiratzki undersöka specialiserade våldsteam inom socialtjänsten. Vad är det ni ska titta närmare på?

Vi kommer att studera och jämföra olika sätt att organisera arbetet mot våld i nära relation i kommunerna. Vi vill utforska vilken betydelse organiseringen av verksamheten har dels för brukare, dels för personal, samt vilka faktorer som underlättar eller försvårar professionellt samarbete inom de specialiserade teamen såväl som mellan teamen och andra delar av socialtjänsten.

Du har bedrivit mycket forskning om utsatta barn. Varför blev just det ditt fokus?

Jag utbildade mig till socionom på 1980-talet och arbetade under många år med barn och deras familjer i det sociala arbetets praktik. När jag började på forskarutbildning fick jag möjlighet att teoretiskt fördjupa mig i frågor jag hade mött och reflekterat över i praktiken. Jag känner ett starkt engagemang för det sociala arbetet med barn i utsatta situationer och för forskning om barns rättigheter. Jag vill gärna bidra till kunskapsuppbyggnaden inom området.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 januari 2022