Familjerättspriset till Marina Berman

Pristagaren ska ha gjort något som bidragit till att familjerättssocionomernas arbete med vårdnad/umgänges/boendefrågor, adoptioner, faderskap eller annat familjerättsligt arbete har utvecklats.

Årets vinnare av familjerättspriset är en person med ett stort engagemang för de många barn och föräldrar som utsätts för våld av en medförälder. Våld är inte ett undantag inom familjerättsliga tvister, utan något vi alla kämpar med att utreda, upptäcka och uppmärksamma konsekvenserna av.

I detta behövs familjerättsekreterare som årets vinnare, som lyfter frågan, problematiserar den och är medskapare till en högskoleutbildning; Familjerättsligt arbete vid våld i nära relationer, vid Marie Cederschiöld högskola. Nöjda deltagare besrkiver hur hon vågar ifrågasätta, utmana och visa känslor samt får deltagarna att känna sig sedda, förstådda och påfyllda med ny kunskap.

Stort grattis till dig Marina, vi är stolta över att ha dig som en av våra lärare och föreläsare.

Fakta om Familjerättspriset

Familjerättspriset delades för första gången ut vid Familjerättsdagarna i Stockholm 1998. Pristagaren ska ha gjort något som bidragit till familjerättssocionomernas arbete med vårdnads-, umgänges- och boendefrågor, adoptioner, faderskap eller annat familjerättsligt arbete. Priset består huvudsakligen av äran men också en vandringspokal där namnet på årets pristagare graverats in.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 april 2024