Görel brinner för familjeterapi

En del av deltagarna på den öppna föreläsning ”Erbjuda hjälp utan att kräva förändring” med gruppen Foliko från Danmark går utbildningen ”Grundläggande psykoterapiutbildning med systemisk familjeterapeutisk och relationell inriktning”, men de flesta är yrkesverksamma terapeuter som fått möjlighet att lyssna till kursens gästföreläsare.

Utbildningen leds av Görel Fred som är socionom, handledare, leg. psykoterapeut och författare. Hon har varit yrkesverksam med barn och familjer i dryga trettio år förutom att hon haft många utbildningar inom systemiskt tänkande och samtalsmetodik och är en populär och efterfrågad föreläsare inom relationer mellan barn och föräldrar.

En del av utbildningen innebär egen handledning med tre familjer, live eller på film och leds av erfarna handledare som samtliga är leg. psykoterapeuter.

- Jag är otroligt stolt över de handledare som har tagit sig an utbildningen, säger Görel. Många av de som skrivit kurslitteraturen föreläser också. Vi bjuder också in flera internationella föreläsare, mycket namnkunniga personer och de öppna föreläsningarna är öppna för alla, även de som inte går själva utbildningen på 45 högskolepoäng.

Görel poängterar att utbildningen fokuserar på relationellt samspel, det vill säga människor i sitt sammanhang. Det som uppstår i sammanhang ska lösas i sammanhang, det finns ingen enhet som är mindre än en människa i relation. Det är också viktigt att man är välutbildad inte bara teoretiskt utan även praktiskt och det tar vi fasta på här konstaterar Görel

- Jag har ett väldigt stort nätverk med många kontakter och det är guld värt för mitt arbete med den här utbildningen, avslutar Görel.

Till hösten 2024 börjar en ny utbildning ...

Lyssna på Görel som berättar mer

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 april 2024