Magisterprogrammet i socialt arbete vänder sig till dig med socionomexamen eller dig som redan yrkesverksam med särskilt intresse för att skaffa dig specialkompetens inom området våld i nära relationer. Genom magisterprogrammet får du möjlighet ta del av den senaste forskningen inom området och genomgå forskningsförberedande kurser i vetenskapliga metoder och teorier i socialt arbete.
Magisterprogrammet inleds med introduktionskursen Perspektiv på det sociala arbetets historia och samtida utmaningar (7,5 hp)*. Programmet omfattar, utöver forskningsförberedande kurser i teorier, vetenskapliga metoder och examensarbete (30hp), även valbara kurser som ger fördjupade kunskaper inom området våld i nära relationer. Sådana kurser är: Att utreda, bedöma och behandla våldsutsatta vuxna (7,5 hp), Att utreda, bedöma och behandla våldsutövande vuxna (7,5 hp), Att utreda, bedöma och behandla våldsutsatta barn och barn som upplevt våld (7,5 hp).
Studierna bedrivs på halvfart och undervisningen sker av forskarutbildade lärare genom föreläsningar, seminarier, grupparbeten, individuella reflektionsövningar och handledning. Undervisningen sker i huvudsak på campusförlagda träffar.
För antagning till magisterprogrammet i socialt arbete med fördjupningsområdet våld i nära relationer krävs en socionomexamen eller kandidatexamen från högskola (180 hp) varav minst 90 hp i socialt arbete eller motsvarande.
Kurs 1: Perspektiv på det sociala arbetets historia , 147 kB.
Kurs 2: Att ureda bedöma och behandla våldsutsatta vuxna , 131 kB.
Kurs 3: Aktuell teori och forskning , 136 kB.
Kurs 4: Att utreda, bedöma och behandla personer som utövar våld i nära relation , 201 kB.
Kurs 5: Att utreda, bedöma och behandla våldsutsatta barn och barn som upplevt våld , 190 kB.
Kurs 6: Socialt arbete - Vetenskapliga metoder och analyser , 200 kB.
Vi har kopplat våra utbildningar till FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. Detta är mål som du kan få verktyg att arbeta med i framtiden:
Ansökan och antagning
Du ansöker via Antagning.se. Där finns även information om förkunskaper och grundläggande behörighet
Viktiga datum
Kontakt
För mer information om utbildningen kontakta ansvarig för utbildning på avancerad nivå Martin Börjeson eller handläggarna på utbildningsstöd.