Nytt ramavtal för högskolans uppdragsutbildningar inom socialtjänst och äldreomsorg

Uppdragsutbildningen vid Marie Cederschiöld högskola har vunnit Stockholms stads upphandling av högskolepoänggivande utbildningar för medarbetare inom socialtjänsten inklusive äldreomsorgen.

– Det känns fantastiskt kul att återigen få förtroendet att kompetensutveckla stadens medarbetare på högskolenivå. Under förra avtalsperioden utbildades cirka 3 200 av medarbetarna i högskolans regi, säger Anette Mimer Sjöblom, enhetschef för Uppdragsutbildningsenheten.

Upphandlingen omfattar högskolepoänggivande utbildningar inom områdena individ- och familjeomsorg, personer med funktionsnedsättning inklusive socialpsykiatri samt äldreomsorg. Genom avtalet får anställda inom socialtjänsten och äldreomsorgen i Stockholm stads 13 stadsdelsnämnder möjlighet till kompetensutveckling inom högskolan. Avtalet omfattar även medarbetare i ett flertal kommuner inom Stockholms län kopplade till Forum Carpe. Medarbetare inom Region Stockholm, ideella organisationer och privata företag som driver verksamheter på uppdrag av staden har i vissa fall möjlighet att ansluta till utbildningar.

Avtalsperioden börjar gälla i maj 2022 och löper med en tid om två år med möjlighet för socialförvaltningen att förlänga avtalet med ett plus ett år. Den totala avtalsperioden är maximalt fyra år.

För mer information, kontakta Anette Mimer Sjöblom.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
11 maj 2022