Om webbplatsen

Kakor (cookies) är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjliga att använda för att följa vad besökaren gör på webbplatsen.

Vi använder så få kakor som möjligt på vår webbplats och den information som samlas in är anonymiserad så att man aldrig ska kunna identifiera en enskild individ. Vi delar inte heller med oss av denna data till tredje part.

Det finns två typer av kakor:

1. En permanent kaka ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid.

2. En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionkakor försvinner när du stänger din webbläsare.

Sessionskakor
Vi använder sessionskakor för att identifiera inloggade användare (redaktörer) och ge korrekta behörigheter. I fallet med normala anonyma användare så kan besökaren utan problem stänga av kakor i sin webbläsare. Om en användare (t.ex. en administratör) loggar in för att redigera så behövs kakor för att systemet ska veta att det är en och samma användare som navigerar mellan sidorna.

Vill du inte att vi sparar dina kakor?
Om du inte vill att kakor lagras på din dator kan du stänga av funktionen. Det gör du i din webbläsares inställningar.

Allmän information om kakor och lagen om elektronisk kommunikation finns på Post- och Telestyrelsens webbplats www.pts.se.

STATISTIK (GOOGLE ANALYTICS)
Förutom ovanstående använder www.mchs.se även Google Analytics för statistik på webbplatsen. Se Googles hemsida för en detaljerad beskrivning av tekniken.

DELNINGSLÄNKAR (ADDTHIS)
Marie Cederschiöld högskolas hemsida har en funktion för att dela och tipsa andra om sidan. Funktionen tillhandahålls av en tredje part (Addthis) och sparar cookies på din dator när du använder den. Läs mer på Addthis hemsida för en beskrivning av funktionen, den data de samlar in och metoderna för att stänga av funktionen (Opt-Out).

INSAMLING AV PERSONLIGT IDENTIFIERANDE INFORMATION
Vi samlar enbart in personligt identifierande information som du själv uppger på vår hemsida, till exempel när du anmäler dig till ett evenemang eller liknande. Den information vi ber dig uppge är sådan information som är nödvändig för att uppfylla syftet med din interaktion med oss.

Ibland skulle vi via e-post vilja skicka marknadskommunikation till dig som kan intressera dig. Om du har tackat ja till marknadsmaterial kan du tacka nej senare. Om du inte längre vill att vi kontaktar dig för marknadsföringsändamål ber vi dig besvara avsändaren av e-postmeddelandet att du inte längre önskar få denna typ av meddelanden.

Vi kommer inte att sälja eller hyra ut dina personuppgifter till tredje part om vi inte har fått ditt tillstånd eller är tvungna att göra detta enligt lag.

Läs mer om högskolans integritetspolidy här. Kontakt med högskolans ombud för personuppgiftslagen fås genom dataskyddsombudet@mchs.se

Marie Cederschiöld högskola står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda den. Här beskrivs hur mchs.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Brister
Webbplatsen lanserades 22 januari 2022. Vi har inga kända brister i tillgängligheten för den här webbplatsen. Vi är medvetna om att delar av webbplatsen eventuellt inte är helt tillgängliga. Det finns äldre ouppdaterade dokument från den gamla webbplatsen, dessa dokument kommer att uppdateras och bytas ut efter hand.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?
Om du behöver innehåll från mchs.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du meddela oss via e-post till sociala.medier@mchs.se.

Hur har vi testat webbplatsen?
Webbplatsen lanserades 22 januari 2022. Vi har gjort en självskattning (intern testning) av mchs.se. Vi kommer framöver göra löpande självskattningar (intern testning) genom manuella bedömningar och automatiserade tillgänglighetskontroller.

Rapportera brister
Vi stävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Kontakta oss om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du hindras från att ta del av vår digitala service, kontakta oss på sociala.medier@mchs.se.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

SiteVision

Marie Cederschiölds högskolas hemsida är uppbyggd med publiceringsverktyget SiteVision. Hemsidan lanserades januari 2022. Sidan är uppbyggd med responsiva mallar vilket innebär att innehållet anpassar sig till skärmstorleken.

Om du stöter på något som inte fungerar är det till stor hjälp för oss om du skickar ett mail till info@mchs.se och beskriver felet samt inkluderar en länk till sidan. Ange gärna också vilket operativsystem och vilken webbläsare du har använt.