Samtal om livet och döden – ett jämlikhetsperspektiv

En av punkterna på agendan under Marie Cederschiöld-dagarnas andra dag är "Livskvalitet i mötet mellan barn och äldre". Annika Elfström, affärsutvecklingschef på Stora Sköndal, vill lyfta fram ett arbetssätt som bygger broar mellan generationer.

Programpunkten "Livskvalitet i mötet mellan barn och äldre" 8 mars under Marie Cederschiöld-dagarna kommer att handla om livskvalitet i mötet mellan barn och äldre på Stora Sköndals förskolor och äldreboenden.

– Vi kommer att berätta om bakgrunden till varför vi arbetar med detta samt om arbetssätt för att uppnå generationsmöten. Vi kommer att prata om hur generationsmöten påverkar barnen och de äldre samt ge en inblick i det arbetet i praktiken, säger Annika Elfström, affärsutvecklingschef på Stora Sköndal.

Arbetssättet som lyfts under programpunkten bygger broar mellan generationer och bidrar till ett mer socialt hållbart samhälle samt till förbättrad livskvalitet, menar Annika Elfström.
– Urbaniseringen har lett till att många familjer eller släkter bor långt ifrån varandra geografiskt, vilket i sin tur har gjort att det naturliga generationsmötet mellan barn och exempelvis mor- eller farföräldrar begränsats. Det finns ett värde i de möten och samtal som kan uppstå när olika generationer möts och genom det arbete vi gör underlättar vid dessa möten, säger hon och fortsätter:

– Generationsöverskridande arbete minskar risken för ofrivillig ensamhet och isolering samt en förändrad syn på äldre människor.

Programpunkt

Livskvalitet i mötet mellan barn och äldre

8 mars, kl. 11, kan du som har anmält dig till Marie Cederschiöld-dagarna ta del av programpunkten om hur man på Stora Sköndal arbetar med att skapa möten mellan barn och äldre. Föredrar gör Alma Levén, verksamhetschef Johannesgården, Anna Jenefjärd Sylvendahl, förskolechef och rektor för förskolorna Tollare och Borgen, Cathrine Wallefelt, aktivitetscoach Johannesgården och Ajla Imamovic, aktivitetscoach Villa Tollare.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
27 mars 2024