Johan Hamrén hade hört gott om Marie Cederschiöld högskola och valde att söka socionomprogrammet

"Studietiden vid Marie Cederschiöld högskola gav mig vänner för livet"

Före detta socionomstudenten Johan Hamrén jobbar idag som biståndsbedömare inom äldre- och omsorgsförvaltningen i Stockholms Region. Vi fick förmånen att prata lite med Johan och hans studietid på Marie Cederschiöld högskola.

Hej Johan! Hur skulle du beskriva tiden som student på Marie Cederschiöld högskola?

––Under min tid som student fick jag uppleva dagar fyllda av intressant och relevant kunskap inom olika sociala ämnen och områden. Jag fick även många skratt och fina samtal med klasskamraterna och också vänner för livet känns det som. Studietiden var en riktigt bra tid med andra ord.

Hur kom du på att du ville studera socionomprogrammet? Och varför blev det just Marie Cederschiöld högskola?

–Jag har alltid arbetat med människor och det blev ett naturligt steg att gå från pedagog i skolans värld till socionom när jag ville göra något nytt. Jag hade hört gott om högskolan genom bekanta som gått på den tidigare och när man kunde komma in på utbildningen via alternativa vägar så var det självklart!

Finns det något moment under utbildningen som du uppskattade extra mycket?

–Oj, det var mycket som var bra. Bra lärare, föreläsare och kurser men om vi ska dra det till sin spets så är PPU-momentet något jag uppskattade mycket. När du arbetar som socionom är det ofta med dig själv som verktyg. Det är då av stor vikt att du är grundad och trygg i vem du är, vilket jag tycker PPUn utvecklade och förvaltade bra.

Berätta lite om vad du gör idag.

–Idag är jag pappaledig med min son men annars jobbar jag som biståndsbedömare inom äldre- och omsorgsförvaltningen i en kommun i Stockholm. Det är lite lustigt för innan och även en tid under utbildningen så hade jag ingen tanke på att arbeta mot äldre. Idag är det med engagemang och glädje jag arbetar mot den gruppen, det är ett intresse som vuxit. Det är just det som är det fina med socionomprogrammet, det är så brett och det du gör idag kanske du inte gör imorgon.


Vill du veta mer om socionomprogrammet vid Marie Cederschiöld högskola? Klicka här.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
24 mars 2023