Har du sökt till högskolan? Idag kommer antagningsbeskedet

Mitten av juli, som vanligt en tid av väntan. Flera blivande studenter väntar på svar på om de blivit antagna till de program och kurser de sökt på högskolor och universitet. Idag, 12 juli, kommer det efterlängtade mejlet. Så glöm inte titta i din mejlbox.

Antalet sökande till högskolans program var fortsatt stort, och söktrycket till varje enskild studieplats hög. Till sjuksköterskeprogrammet Marie Cederschiöld högskola var det 18,27 sökande till varje plats och till socionomprogrammet 17,40 sökande per plats. Idag kommer svaret om man antagits eller om de står som reserv.

– Det är många sökande som idag får svar på sin ansökan. De som fått ett positivt antagningsbesked måste svara om de vill ha kvar sin utbildningsplats, säger Anna Henriksson, studiehandläggare på Marie Cederschiöld högskola.

Terminen vid Marie Cederschiöld högskola börjar måndag den 22 augusti. Det är mycket som ska ordnas inför en eventuell flytt och många har tåligt väntat på sitt svar för att kunna börja planera hösten.

Är du antagen eller har fått reservplats, glöm inte att svara senast 22 juli via antagning.se, om du vill behålla din plats på utbildningen alternativt reservplatsen. Den 28 juli kommer antagningsbeskedet för det andra urvalet. Varmt välkommen om du är en av dem som kommer att studera hos oss.

Har du frågor om din antagning? De flesta svaren hittar du på Studentwebben.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
12 juli 2022