Sivin-Surfare

Illustration: Tyra von Zweigbergk

Sivin-Barns nationella konferenser

En gång per år genomför Forskningsprogrammet Sivin-Barn en nationell konferens för kunskaps och erfarenhetsutbyte. Under programmets första fyra år har vi bjudit in till fyra konferenser och vi arbetar nu med att planera årets konferens som kommer gå av stapeln måndagen den 7 oktober. Här nedan finner du anmälningslänk till årets konferens och länkar till våra tidigare konferenser.

Årets konferens sker måndagen den 7 oktober kl 9:00-16:15 och du är välkommen att anmäla dig redan nu genom att klicka på knappen nedan.

Nationell konferens 2021

Foto: Fanni Olin Dahl

Konferens 2023

Nationell konferens med fokus på samverkan i samordnade interventioner mot våld mot barn och vuxna i nära relationer.

 

På internationella barndagen den 2 oktober genomfördes vår fjärde nationella konferens.

Drygt 300 anmälda deltagare fick under förmiddagen lyssna till föreläsningar av bland annat Birgitta Persdotter vid Karlstad Univeristet som berättade om SAVE-studien. Deltagarna fick även del av projektet IGOR.

Under konferensens eftermiddag erbjöds deltagarna att lyssna på 22 parallella seminarier. På seminarierna presenterades kunskap om interventioner mot våld och även om barn och ungas erfarenheter av våld i nära relationer.

Konferens 2022

Nationell konferens med fokus på arbete med samordnade interventioner mot våld mot barn och vuxna i nära relationer.

 


Den 3 oktober, återigen på internationella barndagen, bjöd vi i Sivin-Barn in till nationell digital kostnadsfri konferens.

700 anmälda deltagare fick under förmiddagen lyssna till föreläsningar av bland annat Cathy Humphries från University of Melbourne som talade på temat att lyssna på barn. Deltagarna fick även del av dilemman i socialtjänstens stöd till våldsutsatta kvinnor samt ett uppskattat panelsamtal om samverkan.

Under konferensens eftermiddag erbjöds 22 parallella seminarier.

Konferensen program samt Professor Cathy Humphries föreläsning finner du här

Konferens 2021

Nationell konferens med fokus på arbetssätt och metoder inom socialt arbete med våld mot barn och vuxna i nära relationer.


På internationella barndagen den 4 oktober genomfördes vår andra nationella konferens.

De drygt 600 deltagarna fick under förmiddagen lyssna till föreläsningar om våld under Covid-pandemin, barns upplevelser av föräldrars stalking, traumafokuserad behandling och dynamiken mellan praktik och forskning.

Under konferensens eftermiddag erbjöds deltagarna att lyssna på 19 parallella seminarier. På seminarierna presenterades kunskap om interventioner mot våld och även om barn och ungas erfarenheter av våld i nära relationer.

Programmet för dagen samt länk till en av föreläsningarna finner du här


Konferens 2020

Nationell konferens med fokus på kunskap om metoder och arbetssätt inom socialt arbete med våld mot barn och vuxna i nära relationer.

Den 5 oktober genomfördes forskningsprogrammets första nationella konferens där Sivin-Barn samarbetade med Centralförbundet i Socialt Arbete (CSA) som stod som huvudarrangör.

Konferensdeltagarna fick möjlighet att ta del av intressanta och givande föreläsningar av Marianne Hester, Carl-Göran Svedin, Margareta Hydén och Mikael Thörn.

Under konferensen eftermiddag deltog drygt 500 personer i 21 parallella seminarier. På seminarierna presenterades viktiga och intressanta forskningsprojektet om hur barn och unga drabbas av våld i nära relationer och deltagarna kunde även ta del av studier där interventioner och metoder för stöd presenterades.

Programmet för dagen samt länk till Marianne Hesters föreläsning finner du här

Sidinformation

Senast uppdaterad:
4 april 2024