Ersta Sköndal Bräcke högskola får tillstånd att utfärda kandidatexamen i civilsamhällesvetenskap

Regeringen har beslutat att ge Ersta Sköndal Bräcke högskola tillstånd att utfärda kandidatexamen i ämnet civilsamhällesvetenskap. Universitetskanslersämbetet (UKÄ) tillstyrkte högskolans ansökan tidigare i år och regeringen delar UKÄ:s bedömning. 

Utbildningen är tänkt att rusta människor att arbeta i och leda organisationer i det civila samhället samt att utifrån positioner i stat, kommun, landsting och företag leda samverkan med det civila samhället.

– Vi har sett att det finns ett ökat samhälleligt intresse och behov av det civila samhällets insatser. Dessutom har forskningen kring det svenska civila samhället stadigt utvecklats de senaste decennierna och det finns idag god vetenskaplig grund för den här utbildningen, säger professor Magnus Karlsson som förestår Centrum för civilsamhällesforskning vid högskolan.

Forskning kring det civila samhället har bedrivits vid Ersta Sköndal Bräcke högskola sedan tidigt 1990-tal, och högskolan har under många år varit framstående på området. Vid Centrum för civilsamhällesforskning finns gedigen erfarenhet när det gäller såväl forskning, utbildning som samverkan med det omgivande samhället som väntas vara av betydelse för den kommande utbildningen.

För mer information, kontakta Magnus Karlsson.

Läs regeringens pressmeddelande här.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
16 december 2021