Ny student - information om antagning och terminsstart

bild

Efter att du sökt en utbildning via antagning.se följer att antal steg i processen som kan vara bra att känna till. Det är viktigt att du besvarar antagningsbeskedet om du fortsatt är intresserad av att gå den utbildningen du sökt.

När det första urvalet är klart får du ett mail från antagning.se där du ombeds gå in på antagning.se för att läsa ditt antagningsbesked.

När du fått ditt antagningsbesked måste du svara ja för att behålla din plats. Om du ändrat dig sedan du ordnade dina utbildningar i din ursprungliga anmälan, är det viktigt att du behåller de utbildningar som du helst vill gå. Sista dag att svara på antagningsbeskedet se viktiga datum på antagning.se

Om du blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats måste du tacka ja för att behålla din plats. Det gör du på antagning.se där du också tackar nej till de utbildnings- eller reservplatser du inte är intresserad av.

I det andra antagningsbeskedet får du veta om du kom in eller om du fortfarande står kvar som reserv. Du behöver inte svara på andra antagningsbeskedet.

Vidareutbildning för yrkesverksamma. Har du sökt till något av våra specialistsjuksköterskeprogram behöver du inte tacka ja vid antagningsbeskedet. Det viktigaste här är att du tackar nej om du inte vill behålla din plats. Se mer på antagning.se.

Reservantagning är aktuellt när någon eller några som blivit antagna till en utbildning tackat nej till sina platser. Utifrån resultatet i urvalet kallas reserver i tur och ordning.

antagning.se kan du läsa mer om antagningsprocessen.

Dags för terminsstart? Läs mer här

Vid frågor, maila utbildningsstod@mchs.se för att komma i kontakt med en studiehandläggare.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
23 februari 2024