Att äta utan hem – hur personer i hemlöshet upplever mat och måltider

Detta projekt syftar till att utforska upplevelser och betydelser av mat och måltider för personer som lever i hemlöshet och samtidigt handskas med svår sjukdom.

Mat är inte bara en förutsättning för överlevnad och hälsa utan också en viktig del av människors sociala liv och välbefinnande. Måltider kan skapa trygghet och stärka relationer, men kan också framkalla känslor av ensamhet och utanförskap. Denna studie har en kvalitativ design och ger röst åt hemlösa med vårdbehov – en grupp vars erfarenheter ofta inte beaktas inom vården. Genom att undersöka deras upplevelser av mat och måltider kan studien bidra med värdefull kunskap som kan användas för att utveckla stöd och insatser för denna utsatta grupp i samhället.

Om projektet:

Projektgrupp/medarbetare:
Extern projektgrupp: Sandra Doveson, Sophiahemmet högskola.
Tidsperiod: 2019-
Projektstatus: Pågående

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 november 2024