Almedalen i Visby.

Eventdatum: 2022-07-03

Möt våra forskare i Almedalen 3-7 juli!

Almedalsveckan som hålls varje år är en viktig arena inom det politiska och offentliga Sverige. I år kan du möta några av Marie Cederschiöld högskolas forskare och experter på plats för att berätta om sin forskning vid andra organisationers arrangemang.

Uppgifterna gäller i skrivande stund, men kan ändras. Sena uppdateringar hittar du på arrangemangets informationssidor. Program - Almedalsveckan

Sexuella övergrepp mot barn - en av fem har blivit en av fyra

En studie från stiftelsen Allmänna Barnhuset visar att ett av fyra barn utsatts för ett sexuellt övergrepp under uppväxten – för fem år sedan var det en av fem! Åsa Landberg, forskare och sakkunnig våld och övergrepp medverkar.

Datum: Måndag 4 juli 
Klockan: 13.00-14.55
Plats:Hamnplan, H218, "Barnrättstorget"
Arrangör: Stiftelsen Allmänna Barnhuset

Konstruktivitet som svaret på destruktivitet – pacifism som samhällskraft

Allt fler röster talar om våld som befogat och nödvändigt för att lösa olika samhällsproblem. Det blir allt svårare att få gehör för ickevåldsliga alternativ. Pacifismen tror inte att våld är vägen till ett mer fredligt och medmänskligt samhälle. Men hur ser egentligen pacifismens lösningar ut? Anna Ardin, doktorand vid Marie Cederschiöld högskola deltar i evenemanget.

Datum: Måndag 4 juli
Klockan: 13.30-14.15
Plats: S:t Drottensgatan 12
Arrangör: Kristna Fredsrörelsen, Studieförbundet Bilda

Vad händer efter våldet? Om barns rättigheter på skyddat boende

Barnets rättigheter ska vara ledande under och efter tiden i skyddat boende. Våld mot barn är ett folkhälsoproblem som inte bara drabbar det enskilda barnet utan även samhället i stort. Att som barn utsättas själv eller bevittna våld från tidig barndom löper en högre risk att utveckla psykisk ohälsa. Linda Jonsson, lektor vid Marie Cederschiöld högskola deltar.

Datum: Tisdag 5 juli
Klockan: 16.00-16.55
Plats: Hamnplan, H218, "Barnrättstorget"
Arrangör: Stiftelsen Allmänna Barnhuset

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 juli 2022